Summa sidvisningar

lördag 3 januari 2015

Ett av mina "nyårslöften"....

.....var att laga en helt ny maträtt en gång/vecka.
Detta är min första utmaning...
Örtbakad kyckling med squashtagliatelle 
Detta behövs till 4 ports.
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
1/2 kruka persilja
50 g parmesanost
25 g valnötskärnor
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Squashtagliatelle
4 squashfrukter
1 tsk salt
ca 1/2 dl olivolja
rivet skal och saft av 1 citron
1 knippe färsk bladpersilja
50 g grovt riven parmesan
flingsalt och nymalen svatpeppar
Garnering: basilikablad, valnötter

Skölj squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare.
Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt.
Sätt ugnen på 200C
Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning kycklingen.
Lägg filéerna i en smord ugnsform.
Lägg basilika, persilja, parmesan, valnötskärnor och vitlök i en matberedare/mixer och kör till en gryning massa.
Blanda detta med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen på filéerna.
Stek mitt i ugnen i ca 30 min.
Lägg över squashtagliatellen i en skål.
Häll på olivolja, rivet citronskal och saften av citronen och blanda.
Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och färskmalen svartpeppar.
Servera kycklingen med den kalla tagliatellen och garnera med basilikablad och valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar